• Sabine

    Sabine

    Schrijft, publiceerde 'Reflections of a brainjoshed mind', fantaseert en droomt, leest veel, fotografeert, Josh Groban fan, is gek op haar hondjes en schaapjes, houdt van de natuur, vindt sushi overheerlijk en mams kip het allerlekkerst.

    Bekijk volledige profiel →

  • Gepubliceerd

  • Voer je emailadres in en ontvang een mail als er een nieuw bericht op mijn website wordt geplaats

    Doe mee met 641 andere volgers

Gespreksstarter

Een tijd geleden was ik met mijn man in een spelletjeswinkel. Daar verkochten ze ook allerlei kaartspellen. Tussen al die spellen vond ik het spelletje: Gespreksstarter.
Het is een spel, dat zoals het woord eigenlijk al zegt: het gesprek op gang moet brengen. Op de kaarten staan de meest uiteenlopende vragen. Vragen die je soms echt aan het denken zetten. Ze kunnen ook leuke discussies teweeg brengen en soms leer je iemand op een hele andere manier kennen.

Toen ik gisteren in de kast aan het rommelen was, kwam ik de kaarten weer tegen en ik dacht: laat ik eens even kijken. De kaart met de volgende vraag trok mijn aandacht:

‘Als je maar drie woorden mocht gebruiken voor de rest van je leven,
welke woorden zou je dan kiezen?’

Tja, geef daar maar eens even antwoord op. Dat is niet zo gemakkelijk hè?
Een vriendin van mij zei meteen: ‘Geloof, hoop en liefde,’ waarop ik zei: ‘en wat kun je daar dan mee?’ Natuurlijk, het zijn drie mooie woorden, maar kun je iets met die woorden bereiken?

Stel iemand dreigt je op straat te overvallen en het enige wat je kunt roepen is: ‘GELOOF! HOOP! LIEFDE!’ Ik geloof niet dat er dan mensen zullen zijn, die door hebben dat je hulp nodig hebt. Ze zullen eerder denken: wat is dat voor koekwous!

Als je voor het altaar staat, wil je toch JA kunnen zeggen tegen de man of vrouw tegenover je? Of NEE natuurlijk, maar dan moet je jezelf afvragen wat je daar überhaupt doet.

Hoe vaak in het dagelijkse leven beantwoord je een vraag niet met JA of NEE? Meestal komt daar dan nog het één en ander achteraan, maar in principe kom je met die twee kleine woordjes al een heel eind. Je kunt aangeven wanneer je iets NIET wilt en wanneer je iets WEL wilt. Best belangrijk, lijkt mij.

Het ging echter niet om twee woorden, maar drie. Het derde woord is me tot nu toe nog steeds een raadsel. Als ik het weet, laat ik het weten!

Ik ben ook wel benieuwd naar de drie(of twee) woorden die jullie zouden kiezen dus schroom niet en reageer! 🙂

Vorige bericht
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: