Bloggen

Schrijfboost!

Na mijn laatste cursusavond ‘creatief schrijven’ bij Writerskitchen, waren er verschillende mensen die het eigenlijk wel jammer vonden dat het alweer voorbij was, waaronder ikzelf. We besloten daarom zonder onze docente, Kathy Mathys, verder te gaan, want het is immers de perfecte manier om elkaar te motiveren. Alleen het praten met gelijkgestemden over het schrijfproces geeft al een enorme BOOST.

Gisteravond was het dan zover, de eerste bijeenkomst…

We hadden elkaar vorige week een stukje tekst toegestuurd, waarvoor we graag feedback wilden ontvangen.
Super! Ik stortte me als een hongerige wolf op de verhaaltjes! Op een gegeven moment ben je namelijk al zo lang bezig met je eigen verhaal, dat het wel eens lekker is om je aandacht even helemaal op het schrijfproces van een ander te storten. Feedback is als een cadeautje voor mij. Het is leuk om te krijgen, maar misschien nog wel leuker om te geven, want het is gewoon geweldig als je iemand kunt helpen, een BOOST kunt geven.

Het krijgen van feedback is enorm spannend. Je verhaal komt uit jou voort. Het is min of meer je kindje en je wilt het eigenlijk een beetje beschermen. Je stelt je kwetsbaar op.
Maar het is zo verhelderend! Iedereen leest het verhaal anders. Je weet van te voren niet wat het met iemand gaat doen, wat het bij iemand los zal maken. Je kijkt ineens op een andere manier naar je eigen verhaal, door de ogen van een lezer…

Tijdens het evenement SCHRIJF2014, vertelde auteur David Mulder hier ook over. Je schrijft een boek met een bepaald gevoel of misschien zelfs met een bepaalde boodschap, het wordt uitgegeven en wat er daarna mee gebeurd, weet je gewoon niet. Waar, wanneer en hoe iemand het boek leest, blijft een raadsel voor een auteur: Komt de boodschap over zoals jij het bedoelde?

Ik vond onze eerste bijeenkomst een succes! Het was een ontspannen, leuke en zeer motiverende avond.
Op naar de volgende!

Over Sabine

Schrijft Geschreven Gepubliceerd 'Reflections of a brainjoshed mind' Fantaseert Droomt Leest Fotografeert Natuur Hondjes Schaapjes Sushi Mams kip

2 reacties op “Schrijfboost!

  1. Goed om te horen:-)!

    Like

  2. poort.j@home.nl

    Heel Goed, Doorgaan met dingen die goed zijn bevordert de mens in al zijn hoedanigheden. succes, Pa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: