• Sabine

    Sabine

    Schrijft, publiceerde 'Reflections of a brainjoshed mind', fantaseert en droomt, leest veel, fotografeert, Josh Groban fan, is gek op haar hondjes en schaapjes, houdt van de natuur, vindt sushi overheerlijk en mams kip het allerlekkerst.

    Bekijk volledige profiel →

  • Gepubliceerd

  • Voer je emailadres in en ontvang een mail als er een nieuw bericht op mijn website wordt geplaats

    Doe mee met 641 andere volgers

Alledaagse bezigheid omtoveren tot…

Vandaag heb ik me eens bezig gehouden met een paar schrijfopdrachten die via SchrijvenOnline opgegeven worden.
Een van die opdrachten was om een alledaagse bezigheid op zo’n manier te beschrijven, dat het eigenlijk een klein wonder wordt.
Zo gezegd, zo gedaan:

1544964_612701278796610_953511748_n

Daar ga je dan, klein kuipje genot. Voorzichtig haal ik het hendel naar beneden.
Prik, het apparaat begint te ratelen. De bruine aromatische vloeistof loopt de brede, zorgvuldig uitgekozen kop in. Het aroma verspreidt zich in de lucht en weet mijn neus op een aangename manier te prikkelen.
Ik giet de romige melk, in de opschuimer en druk op het knopje, die rood oplicht. De melk wordt verwarmd tot de perfecte temperatuur, weet ik, en terwijl ik door het doorzichtige deksel de schuimkraag omhoog zie kruipen, lik ik langs mijn lippen. Ik wacht tot het rode lichtje uit is en pak alvast een spateltje.
Dan is daar het leukste moment. Voorzichtig strijk ik langs de wanden van de opschuimer en zie het zachte, dikke schuim langzaam mijn kop inglijden. Nu rest mij enkel nog het aanbrengen van het zoetje.
De korrels rietsuiker glinsteren bovenop de witte massa.
Ik ga op de bank zitten, roer voorzichtig door mijn kop en neem mijn eerste slok. Tevreden lik ik mijn cappuccinosnor weg. Wat een goddelijk bakkie!

Copyright: S.van Deudekom

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: