• Sabine

  Sabine

  Schrijft, publiceerde 'Reflections of a brainjoshed mind', fantaseert en droomt, leest veel, fotografeert, Josh Groban fan, is gek op haar hondjes en schaapjes, houdt van de natuur, vindt sushi overheerlijk en mams kip het allerlekkerst.

  Bekijk volledige profiel →

 • Gepubliceerd

 • Voer je emailadres in en ontvang een mail als er een nieuw bericht op mijn website wordt geplaats

  Doe mee met 641 andere volgers

Onbewoond

Ik heb mensen horen zeggen dat het onbewoond is, oud en lelijk van binnen en van buiten, dat iemand het met de grond gelijk zou moeten maken. Het mag dan misschien oud zijn en op een dag als deze, die grijs is en nat, ziet het er zeker somber uit, maar onbewoond is het niet. Het staat aan het einde van een stille doodlopende landweg met uitzicht over uitgestrekte weilanden, gescheiden door sloten. In de achtertuin staat een enorme eik van misschien wel honderd jaar oud, zijn takken reiken tot aan het dak. Onder de dakpannen en doorgezakte dakgoten zijn tientallen nesten gebouwd, vogels vliegen af en aan. De muren zijn nog sterk, ook al vertonen ze hier en daar wat scheuren en gaten. In de openingen scharrelen vaak muisjes rond. Ze komen even tevoorschijn, laten hun neusjes zien en verdwijnen dan weer, een spannend schouwspel voor de vier jonge poesjes die dit voorjaar op zolder zijn geboren. De gebarsten vensters in het huis zijn klein en vies, binnen is het bijna donker, maar dat geeft niet. Het huis doet enkel dienst als schuilplaats, een veilige plek waar ik beschut ben tegen weer en wind. Bovendien heb ik toch niets om te lezen en papier of gerei om mee te schrijven heb ik niet. Soms als ik buiten zit voor de deur, die scheef in zijn kapotte scharnieren hangt, maak ik met mijn rimpelige wijsvinger woorden in het zand, gewoon om mezelf ervan te overtuigen dat ik het nog niet vergeten ben, mijn taal. Letters als een kortdurend bewijs van mijn bestaan, tot de wind of regen ze te pakken krijgt of de nacht ze voor mijn ogen laat verdwijnen.

 

© S. v. Deudekom

 

Vorige bericht
Een reactie plaatsen

4 reacties

 1. Iet van Rietschoten

   /  3 december 2015

  Dag Sabine, wat een fijn verhaal. Met veel genoegen heb ik je website bekeken en een aantal verhalen van je gelezen. Hiermee wil ik je succes met je schrijf carrière wensen en hartelijk groeten. Iet

  Like

  Beantwoorden
  • Sabine van Deudekom

    /  3 december 2015

   Hallo Iet, natuurlijk weet ik nog wie je bent. Leuk wat van je te horen. Het schrijfgroepje in Bavel bestaat niet meer althans, alleen Ingrid en ik komen nog bijeen om samen te schrijven. Schrijf jij nog steeds?

   Like

   Beantwoorden
 2. Harmen

   /  4 december 2015

  Weer een mooi verhaaltje!

  Like

  Beantwoorden
 3. martin

   /  7 december 2015

  Weer een mooi sfeer verhaal. Als het bestaat kan je er vast ook wel een aparte foto van maken.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: