Fotografie van Sabine

Boerenwormkruid

Ik hou van bloemen en bloeiende planten in de natuur, zoals het boerenwormkruid wat nu de bermen weer prachtig geel kleurt. Ik wist pas hoe dit plantje heette toen ik mijn kudde schapen had. Toen leerde ik dat het vroeger als natuurlijk ontwormingsmiddel werd gebruikt voor schapen. Vanavond tijdens een wandeling met mijn hondjes zag ik wel heel veel bedrijvigheid bij en op de boerenwormkruid.

5 reacties op “Boerenwormkruid

 1. Ik wist ook niet dat het zo heet en daarvoor gebruikt wordt, weer wat geleerd.

  Liked by 1 persoon

 2. Mooie opnamen Sabine, vooral die met de twee rode weekschildkevertjes.

  Liked by 1 persoon

 3. Een schitterende collage met foetsietoetsie dingen šŸ˜‚

  Liked by 1 persoon

 4. En zo leren wij ook weer wat šŸ™‚

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: